MYCYBERSALE 2017 | The Olive Tree

Holla! Welcome to #MYCYBERSALE Campaign 2017

MyCyberSale 2017 campaign

This is the 4th year that Malaysia is running this 5 DAY long online sale. Isn't this really amazing?! The #MYCYBERSALE initiative, organized by MDEC under the Digital Malaysia Initiative acts as a catalyst to develop the e-Commerce industry as well as to boost the online shopping culture in Malaysia. And ohh yaa, MYCYBERSALE will take place on 9 until 13 October 2017.

Participating Brand - The Olive Tree


In this blog post, I wanna share with you guys one of the participating brands under MYCYBERSALE Campaign 2017. It is The Olive Tree! The Olive Tree PLT was established in 2015 to provide carefully crafted natural products, which harnesses the goodness of Mother Nature.

It all began when the founder's children were suffering from eczema. Despite her best efforts to keep their surroundings clean and dust mite free, the problems persisted. When her sister who resides in Melbourne, gifted her a plant-based soap to try, she noticed vast improvements with her children's and her own skin condition.

Realizing the difficulty in finding great products made from natural ingredients, doubled with the increasing demand, the founder was inspired to formulate and create her own products using high-quality plant-based ingredients and expertise from Australia. The Olive Tree superior products are a great alternative to commercially produced products laden with potentially harmful chemicals.

The Olive Tree shampoo and hair conditioner

The Olive Tree provides me their Rosemary & Mint Shampoo & Conditioner. It is perfect for normal to fine hair. It also adds volume to fine hair, gives hair a nice glossy look besides promoting hair growth as it stimulates blood flow to the scalp. Available in two combinations of ingredients- Rosemary & Mint as well as Tea Tree & Mint, both shampoo and hair conditioner are priced at RM89.90 for each bottle of 500ml. 

So far I've used the shampoo and conditioner twice and it's really cool! I can feel the freshness over my head from the tip of the hair root. I think it's because the mint inside the ingredients and after hours, my hair is still fresh with its scent. This shampoo and conditioner would be my favorite all the time after this. So, I recommended my housemate to use it also and she loves it!

Not only that, but The Olive Tree also offers a wide range of products from head-to-toe, with ingredients that contain therapeutic and aroma-therapeutic properties;

Pure Olive Soap

The best-selling handmade soap in small batches in Australia using the age-old method of cold process, which involves the saponification of olive oil and sodium hydroxide. Through this process, the soap is able to ensure the skin feels supple, smooth, and moisturized when used. This bar of soap is suitable for all skin types including dry or sensitive skin as it is unscented and olive oil is hypoallergenic.


Argan & Rosehip Body Lotion

For people with sensitive skin types including eczema or psoriasis, the unscented argan and rosehip oil body lotion is suitable as it is rich in vitamin A, E and fatty acids that hydrated dry and itchy skin. You may also customize this bottle of unscented body lotion with essential oil of your choice by adding up to a maximum of 20 drops of your favorite essential oil to it.


Lavender Chamomile Shampoo

Using only the mildest ingredients, this shampoo is great for sensitive skin or scalp. Scented with lavender & chamomile essential oil, it is so mild and gentle, making it suitable for babies, young children, eczema & psoriasis skin types.



In conjunction with #MYCYBERSALE17, they are offering the following from 9 to 13 October 2017;
  • 10% off storewide
  • 20% off min purchase RM300
  • Special offers for selected The Olive Tree products
  • Free shipping within Malaysia 
  • Free shipping above USD 50 for selected Asian countries such as Singapore, Brunei, Indonesia, Philippines, China & Hong Kong

All products of The Olive Tree are available for purchase online through www.theolivetree-organic.com. At present, shipping is free for all purchases within Malaysia! For more information or to interact with The Olive Tree team, please visit their webpage;

Facebook: https://facebook.com/theolivetreeorganic
Instagram: https://instagram.com/theolivetreecompany

masuk sem 2

Pejam celik pejam celik dah sem 2 dah aku. Almost 4 months jugak dah aku kat terengganu ni kiranya. Ni kalau buat event meet and greet dengan bff sekolah lama aku ni mau seminggu baru habis semua cerita pasal universiti memasing. Bila kawan makin ramai, masa makin berlalu, pengalaman pun makin bertambah banyak :')

Masa sem 1 masa dia sangat singkat. Dalam tak sampai 3 bulan je sebab sem 1 kitorang memang sem pendek. Bila kuliah pun belajar subjek-subjek teras universiti je macam kenegaraan, fiqh ibadat, akhlak akidah, english. So, memang tak nampaklah struggle masa sem 1. Pointer pun memang uhukk uhukkk.

Act aku tak tahu nak blog pasal apa sebab since masuk sem 2 ni aku terus kena writers blocked haha. Dah lama tak menulis (menaip) biasalah kan, blank terus otak. Lagi pun so far assignment takdok lagi laa sebab baru start sem 2 en. Haritu cuti sem 1 pun dekat sebulan. Haa berapa lama dah aku tak blogging (except join giveaway yang copy paste tu je haha). Pls sedekahkan bacaan fatihah satu to maisarah.

*tak produktif langsung 

classmates semester 2
*ini idea pose abang photographer tu not us hahaha

Sebab last week baru ambik gambar class (memang untuk universiti) so ni lah wajah-wajah terbaru kami muehehe. Alhamdulillah minggu ni barulah aku kenal semua nama + wajah member classmates. Closeness rating dah bertambah gitu hahaha. 

girl classmates
*classmates perempuan, single unavailable ye semua ni.

Saje nak bagitau, hari tu aku happy gila sebab duit hadiah pengajian ipt anak selangor dah masuk bank :')) Sebab before that aku rasa macam serba salah nak mintak duit kat ibu even nak beli buku tapi still rasa bersalah even mak aku kata ''nanti tak cukup duit bagitau, ibu transfer,". Entah, still rasa bersalah walaupun ibu yang 'offer' nak transfer duit. Entah. Everything is entah. Perasaan macam ni memang typical kan bila masuk U?

So duit hadiah pengajian tu inshaAllah lah dapat tampung perbelanjaan aku for at least 2 or 3 months. InshaAllah laa kan. Kalau tak terboros hahaha. And last week jugak aku dah pass interview untuk pinjaman negeri selangor. So, inshaAllah lepas ni tak payah aku mintak mak aku transfer duit dah. And moge moge i reti berjimat :')

Selama ni duit belanja memang comes from my mom, duit raya tahun ni, duit elaun jadi volunteer sukan sea hari tu. Aku memang tak pernah mohon ptptn sebab aku memang tak nak sebab ada interest rate bila nak bayar balik nanti. Tapi mohon jugak lah pinjaman negeri tu sebab i sedor i tak layak dapat scholarship pun.

Bulan 11 ni ada cuti mid sem seminggu and at first aku dah whatsapp ibu yang aku taknak balik sebab aku nak save duit tiket. Kiranya duit tu nanti aku nak beli tiket flight masa cuti sem bulan 1 nanti laa so kira macam save laa sikit sebab aku taknak balik selangor naik bas. Haritu masa naik sem 2 ni aku balik naik bas, esoknya aku terus demam sebab pening gilak ko. Rasa macam kena jet lag hahaha 10 jam bontot ko melekat kat seat tu dengan aku yang jenis cepat mabuk. Act naik flight tu aku mabuk gak tapi it's better laa dari naik bas sebab naik flight aku kena fight within 1 hour je. Tobat aku naik bas 10 jam.

Tapi tu kunun jelaa tak nak balik masa mid sem en. Bila whatsapp ibu kata taknak balik tu, ibu tanya, 

"kenapa taknak balik? nak study ke?" *tergelak aku
"takdelaa saje nak save duit nanti cuti sem nak balik naik flight."
"ohh habis nanti cuti sekolah pergi bercuti dgn adik-adik tanak ikut ke?" *haaa sudahh time ni siries rasa nak nangis hahaha
"hmm tak kot, nanti bulan 1 kan sarah balik."
"tapi bulan 1 tu adik-adik dah start sekolah balik, kalau nak balik naik flight, balik jelaa,"
"oh haah en, tapi kalau sarah tak ikut takpe en? huhu" *tiket flight mahal tsk tsk
*ibu bluetick

Since that day aku tak boleh tido 3 hari 3 malam fikir nak balik ke idok mid sem nanti hahaha. Dilemma gila weyh. Rasa bersalah pulak aku taknak balik. Sejak tu hari-hari aku survey harga tiket air asia. Selama ni aku naik malindo sebab rumah aku lagi dekat dengan airport subang daripada klia so that terpaksa naik malindo selama ni sebab kat subang takde air asia. Aku nekad aku nak balik masa mid sem ni hahaha. KLIA pun KLIA laaa asal balik. Yang penting tiket murah sikit hahaha.

Act aku dengan housemate aku semua dah pakat tak nak balik gak sebab memasing nak save duit tiket gak. At least kalau housemate semua tak balik takdelah sunyi hidup. Aku ada dua orang housemate orang sabah tu lagi laa kalau boleh raya je diorang nak balik. Tapi takpalaa. I love my family more hihi. Nanti adik-adik aku tak boleh tidur pulak sebab rindu aku. 

Aku beli tiket dengan dua orang classmates aku yang nak balik selangor gak. Guna lah jugak duit hadiah pengajian tu beli tiket flight. Before aku book tiket tu aku pun call lah ibu bagitau aku nak beli tiket dah tapi beli air asia en. Ibu teriak kat aku,

"Hish ko ni macam keling laa kejap nak balik kejap tak, potpetpotpet etc...."

Hahahahaha.

Pastu dia okay laa bila aku cerita yang aku nak ikut classmates aku balik blabla dah plan nak naik sama flight. Mesti ibu tak sabor nak tunggu kepulangan aku hahaha. Aku pun memang tak sabor nak balik senarnya sebab mak aku selalu whatsapp aku gambar kek yang dia buat kat rumah. Bukannya aku dapat makan pun dia send gambar kek dia tu :')